Baklava

2014-10-25
  • Cena : 85,-Kč
  • Pro : 8
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 35m
  • Připraveno : 55m

Použité suroviny:

listové těsto, 125 g másla, 200 g vlašských ořechů, lžička mleté skořice, cukr

Poleva: 250 ml vody, 350 g cukru krystal, 7 lžíc medu, 1 lžíce citrónové šťávy

Postup:

Nejprve si připravíme polevu tak, že v hrnci smícháme vodu s cukrem, medem a citrónovou šťávou a na mírném plameni za stálého míchání zahříváme asi 2 minuty, až poleva ztuhne. Pak ji necháme vychladnout v ledničce. Těsto rozdělíme na tři části a ty rozválíme na plátky. Jeden plát těsta rozložíme na vymazaný plech nebo zapékací misku a posypeme ho polovinou směsi vytvořenou smícháním nasekaných oříšků se skořicí a cukrem. Na to položíme druhý plát a opět ho posypeme druhou polovinou oříškové směsi. Nakonec položíme třetí plát těsta a ten pomažeme máslem. Navrch ještě pokapeme vodou, aby těsto zůstalo vlhké. Upečeme ve středně vyhřáté troubě. Po vyjmutí z trouby pomažeme polevou a necháme vychladnout.

Použité koření:

skořice mletá

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

463 views

Podobné recepty:
  • kebabs-920273_960_720

    Řecké souvlaki

  • noodles-761324_960_720

    Lilkové řízky

  • DSC_0081

    Frapé

  • gyros

    Řecký gyros

  • řecký salát

    Řecký salát