Brněnský řízek

2016-08-31
  • Cena : 80,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 15m
  • Vaření : 30m
  • Připraveno : 45m

Použité suroviny:

4 vepřové plátky
1 cibule
10 dkg měkkého salámu
2 vejce
malá konzerva sterilovaného hrášku (nebo hrst mraženého)
hladká mouka
strouhanka
sůl a pepř

Postup:

Plátky masa naklepeme. Pak si připravíme směs tak, že na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, k ní přidáme salám nakrájený na kostičky a hrášek, osolíme, opepříme, chvilku posmažíme, pak do toho přidáme vejce a za stálého míchání necháme zatuhnout. Vychladlou směsí poklademe plátky masa, přeložíme je na půl a konce spojíme jehlami na maso. Řízky jemně osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji.

Vhodná příloha: bramborová kaše, brambory

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

1 773 views

Podobné recepty:
  • wiener-schnitzel-356436_960_720

    Lučinové řízky

  • DSC_0084 - kopie

    Krkovička pečená v troubě

  • DSC_0087

    Grilovaná krkovička

  • DSC_0010

    Čínské řízky

  • lime-1152858_960_720

    Krkovička na medu