Brněnský řízek
2016-08-31- Chod: Oběd
- Cena : 80,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 15m
- Vaření : 30m
- Připraveno : 45m
Použité suroviny:
4 vepřové plátky
1 cibule
10 dkg měkkého salámu
2 vejce
malá konzerva sterilovaného hrášku (nebo hrst mraženého)
hladká mouka
strouhanka
sůl a pepř
Postup:
Plátky masa naklepeme. Pak si připravíme směs tak, že na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, k ní přidáme salám nakrájený na kostičky a hrášek, osolíme, opepříme, chvilku posmažíme, pak do toho přidáme vejce a za stálého míchání necháme zatuhnout. Vychladlou směsí poklademe plátky masa, přeložíme je na půl a konce spojíme jehlami na maso. Řízky jemně osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji.
Vhodná příloha: bramborová kaše, brambory