Hrachová polévka recept (+)

By : | 0 Comments | On : Leden 6, 2014 | Category : Polévky

Použité suroviny:

20 dkg hrachu, trochu kořenové zeleniny (může být i mražená), 3 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla nebo sádla nebo oleje (jak je kdo zvyklý), kostka masoxu (nebo polévkové koření), špetka majoránky a pepře, lžička bazalky

Postup:

Hrách namočíme nejlépe den předem. Druhý den přidáme bazalku a hrách uvaříme v téže vodě téměř do měkka. Přidáme kostku masoxu a zeleninu nakrájenou na kostičky a ještě chvíli povaříme do měkka. Mezitím si připravíme jíšku – v hrnci rozehřejeme tuk, přidáme mouku, zasmažíme, zalijeme horkou vodou a za stálého míchání povaříme. Jíšku přidáme do polévky a dochutíme prolisovaným česnekem, špetkou majoránky a pepře.Nakonec můžeme dochutit lžicí šťávy z citronu nebo troškou octu.

 

Použité koření:

majoránka

pepř mletý černý

bazalka

Další vhodné koření:

polévkové koření

saturejka

pepř bílý mletý

zeleninová směs

Share This Post!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *