Hrachová polévka s uzeným (+)

By : | 0 Comments | On : Leden 6, 2014 | Category : Polévky

Použité suroviny:

20 dkg hrachu, 20 dkg uzeného masa, větší brambor, kousek kapusty a kousek mrkve, 3 stroužky česneku, 10 kuliček celého pepře, masox (nebo polévkové koření), sůl

Postup:

Hrách namočíme nejlépe den předem do vody. V téže vodě druhý den hrách uvaříme spolu s uzeným masem téměř do měkka, přidáme na kostky nakrájený brambor, mrkev, kapustu a pepř a vaříme ještě asi 10 minut. Brambory a zeleninu rozmačkáme vařechou, pepř můžeme vyndat a polévku dochutíme masoxem, prolisovaným česnekem. Uzené maso nakrájíme na kostky. Polévku podáváme s čerstvým pečivem.

Použité koření:

pepř černý celý

Další vhodné koření:

pepř čtyřbarevný celý

pepř zelený celý

Share This Post!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *