Houbová kyselá polévka (+)

By : | 0 Comments | On : Leden 4, 2014 | Category : Polévky

 

Použité suroviny:

1 litr podmáslí nebo kefíru, 2 vejce, houby, lžíce másla, masox nebo lžíce polévkového koření, sůl, kmín, 2 lžíce polohrubé mouky

Postup:

Čerstvé houby nakrájíme na plátky a vložíme do vody, přidáme masox nebo polévkové koření, sůl a kmín a necháme vařit asi 20 minut. Do podmáslí nebo kefíru rozkvedláme 2 vejce, polohrubou mouku a máslo a pomalu vlijeme do hrnce k houbám a ještě krátce povaříme. Můžeme také přidat uvařené brambory nakrájené na kostičky.

Použité koření:

polévkové koření 

kmín drcený 

Další vhodné koření:

kmín mletý 

houbové koření 

 

Share This Post!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *