Pálivé papriky posilují zdraví
Účinky pálivých papriček jsou téměř fantastické, díky nim totiž žijeme lépe a déle!
Čerstvé červené papriky a chilli papričky obsahují třikrát více vitamínu C než citrusové plody, proto významně posilují náš imunitní systém. Lusky obsahují navíc pálivou látku kapsaicin, díky jehož konzumaci tělo zvýšeně spaluje kalorie, proto podporují hubnutí a trávení. Dále obsahují karoten, který společně s vitamínem C chrání tělesné buňky před rakovinou.
Pálivé papričky dále podporují prokrvování srdce a žaludku, působí proti infekcím, bolesti, potlačují stresové situace, napomáhají při revmatismu a artritidě. V jižních státech lidé konzumují pálivé papričky proto, aby zpomalili stárnutí a podpořili sexuální touhu.
Použití v kuchyni: Papričky přidáváme všude tam, kde si přejeme mít jídlo ostřejší a pálivější, zejména do gulášů, k masu, omáček a podobně.
Ale pozor, i zde platí pravidlo, že všeho moc škodí, při nadměrné konzumaci ostrých paprik by totiž mohlo dojít k poškození jater.