Toulonské závitky

By : | 0 Comments | On : Leden 16, 2014 | Category : Francouzská kuchyně

Použité suroviny:

4 kuřecí plátky, 20 dkg mletého masa, 20 dkg hub, pórek, 1 kostka bujónu, 1 lžíce hladké mouky, trochu strouhanky, 5 lžic smetany, trošku kari koření, 1 vejce, sůl a pepř, olej

Postup:

Kuřecí řízky naklepeme a osolíme. Mleté maso smícháme s vajíčkem, osolíme, iopepříme a zahustíme trochou strouhanky. Takto připravenou směsí poklademe řízky, které zavineme a upevníme párátky. Na rozehřátém oleji pak osmahneme závitky ze všech stran, přisypeme na plátky nakrájené houby a pórek, orestujeme a poté podlijeme trochou vody, přidáme bujón a kari a vše společně podusíme. Nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody a zjemníme smetanou.

Vhodná příloha: rýže 

Použité koření:

kari 

Share This Post!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *