Hovězí na smetaně

By : | 0 Comments | On : Leden 16, 2014 | Category : Francouzská kuchyně

Použité suroviny:

4 hovězí plátky, 1 zakysaná smetana, 1 lžíce hladké mouky, sůl, olej, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce tymiánu, bobkový list, citrónová šťáva

Postup:

Plátky masa naklepeme a vložíme do marinády připravené smícháním citrónové šťávy s prolisovanými stroužky česneku, drobně nakrájenou cibulí, tymiánem, bobkovým listem a  trochou vody a necháme odležet do dalšího dne. Druhý den na rozehřátém oleji osmahneme naložené plátky masa, pak je zalijeme marinádou, osolíme a dusíme úplně do měkka. Nakonec zalijeme smetanou s rozkvedlanou hladkou moukou a povaříme.

Použité koření:

tymián

bobkový list

česnek

Share This Post!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *