Hrušky na víně

By : | 0 Comments | On : Leden 13, 2014 | Category : Francouzská kuchyně

Použité suroviny:

5 hrušek, 1/2 litru červeného vína,  20 dkg cukru, kousek skořice, citrónová šťáva

Postup:

Hrušky zbavíme slupky i jadřince, ponecháme jí však stopku. V kastrolu povaříme víno, citrónovou šťávu a cukr, dokud se nerozpustí. Pak do vína uložíme hrušky tak, aby byly co nejvíce ponořené, a povaříme je asi 10 minut (podle jejich zralosti), během vaření přeléváme neponořené části sladkým vínem. Šťáva během vaření zhoustne, hrušky jí na talíři přelijeme. Zdobíme šlehačkou a nasekanými oříšky. Podáváme horké nebo vychlazené. 

Použité koření:

skořice celá

 

Share This Post!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *