Vepřové na sušených švestkách

By : | 0 Comments | On : Leden 13, 2014 | Category : Francouzská kuchyně

Použité suroviny:

40 dkg vepřového libového masa, 20 dkg sušených švestek, 1 kelímek smetany, 2 sklenky bílého vína, 1 lžíce marmelády, 1 lžíce hladké mouky, sůl, polévkové koření, olej

Postup:

Vypeckované švestky namočíme asi na hodinu do vína, aby změkly. Maso nakrájíme na plátky a naklepeme je, osolíme, obalíme v mouce a osmahneme z obou stran na rozehřátém oleji.  Pak maso podlijeme vínem ze švestek, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Nakonec přidáme marmeládu, rozmícháme, zalijeme smetanou, zasypeme švestkami a krátce povaříme. Dochutíme polévkovým kořením.

Vhodná příloha: houskový knedlík, rýže

Použité koření:

polévkové koření 

Share This Post!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *