Hovězí po vlámsku (+)

By : | 0 Comments | On : Leden 13, 2014 | Category : Francouzská kuchyně

 

Použité suroviny:

40 dkg hovězího masa, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 sklenice černého piva, hladká mouka, provensálské koření, sůl a pepř, olej, 1 lžíce hořčice, trošku cukru a kapka octa

Postup:

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání opečeme ze všech stran. Pak zaprášíme moukou, promícháme, vlijeme pivo a přidáme prolisovaný česnek, cukr, ocet, provensálské koření, hořčici, osolíme, opepříme  a chvilku vše společně podusíme. Poté přilijeme sklenku vody, promícháme, směs nalijeme do pekáčku, vložíme do trouby a pečeme, až je maso měkké. Na talíři můžeme ozdobit zakysanou smetanou. 

Vhodná příloha: čerstvé pečivo

Použité koření:

provensálské koření 

 

Share This Post!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *