Hovězí po vlámsku (+)
Použité suroviny:
40 dkg hovězího masa, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 sklenice černého piva, hladká mouka, provensálské koření, sůl a pepř, olej, 1 lžíce hořčice, trošku cukru a kapka octa
Postup:
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání opečeme ze všech stran. Pak zaprášíme moukou, promícháme, vlijeme pivo a přidáme prolisovaný česnek, cukr, ocet, provensálské koření, hořčici, osolíme, opepříme a chvilku vše společně podusíme. Poté přilijeme sklenku vody, promícháme, směs nalijeme do pekáčku, vložíme do trouby a pečeme, až je maso měkké. Na talíři můžeme ozdobit zakysanou smetanou.
Vhodná příloha: čerstvé pečivo
Použité koření: