Šunkofleky
Použité suroviny: 50 g fleků (nebo jiných těstovin), 30 dkg točeného salámu nebo uzeného, 3 vajíčka, sůl, máslo na vymazání zapékací misky Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě, přecedíme a propláchneme studenou vodou. Salám nebo uzené uvaříme zvlášť v hrnci a nakrájíme na kostičky. Zapékací misku vymažeme máslem a vsypeme... more
Číst víceBramborové placičky (+)
Použité suroviny: 1 kg brambor, 5 stroužků česneku, 4 lžíce hladké mouky, 2 vejce, trošku kmínu, koření bramborák, špetka majoránky, špetka soli, olej na smažení Postup: Brambory nastrouháme na jemno a smícháme s prolisovanými stroužky česneku, vejci, hladkou moukou, osolíme a přidáme koření bramborák, špetku majoránky a kmínu. Na rozpáleném... more
Číst víceRecept na domácí langoše (+)
Použité suroviny: 80 dkg hladké mouky, 2 vajíčka, 250 ml zakysané smetany, špetka soli na kvásek: 10 dkg droždí, 2 dcl vlažné vody, trochu cukru Postup: Nejprve zaděláme kvásek, který smícháme s moukou, vejci, zakysanou smetanou a špetkou soli, vypracujeme těsto a vložíme ho do igelitového sáčku, necháme 3 hodiny... more
Číst vícePizza se salámem a žampiony (+)
Použité suroviny: 225 g polohrubé mouky, 150 ml vody, kostka droždí, špetka soli, kečup, 40 dkg točeného salámu, plechovka žampiónů, 10 dkg strouhaného sýra, koření na pizzu, oregáno Postup: 150 ml vody ohřejeme do vlažna a smícháme s moukou, droždím a špetkou soli v hladké těsto a necháme vykynout... more
Číst víceFrancouzské brambory (+)
Použité suroviny: brambory, 5 vajec, uzené maso, sůl, pepř Postup: Brambory ve slupce, vejce a uzené maso uvaříme každé zvlášť. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, vejce i maso nakrájíme na kostičky. Zapékací misku vymažeme máslem nebo olejem, na dno uložíme vrstvu brambor, které osolíme a opepříme, na to vrstvu... more
Číst víceDršťková polévka z hlívy ústřičné (+)
Použité suroviny: hlíva ústřičná (asi 400 g), 1 lžíce hladké mouky, kostka bujónu, 1,5 lžičky mleté papriky, 1 lžička majoránky, 3 lžíce oleje, polévkové koření, stroužek česneku Postup: Hlívu nakrájíme na menší kousky a vložíme je do hrnce do rozehřátého oleje, přidáme papriku a za občasného míchání chvilku orestujeme.... more
Číst víceČesnečka recept (+)
Použité suroviny: 2 brambory, kousek mrkve, kousek celeru a petržele, 8 stroužků česneku, kostka bujónu, trošku Vegety, 1 vejce, chléb na smažení, olej Postup: Na rozehřáté trošce oleje orestujeme za stálého míchání na kostky nakrájené oloupané brambory společně s drobně nakrájenou mrkví, celerem a petrželí a 5 stroužky česneku. Poté... more
Číst vícePolévka s drožďovými knedlíčky (+)
Použité suroviny: Na polévku: 1 kostka bujónu, mrkev, petržel, celer, polévkové koření Na knedlíčky: 10 dkg droždí, 1 vejce, trochu oleje, 2 stroužky česneku, strouhanka, 1 lžička majoránky, sůl a pepř Postup: Do hrnce vložíme bujón a zeleninu nakrájenou na kostky, zalijeme vodou a povaříme. Mezitím na rozehřátém oleji rozpustíme... more
Číst vícePolévka z bílých fazolí (+)
Použité suroviny: 30 dkg bílých fazolí, 1 cibule, 1 lžíce saturejky, 1 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky kurkumy (nemusí být, ale dodá krásnou žlutavou barvu), 1 kostka bujónu, 2 dcl mléka, citrónová šťáva, sůl, olej Postup: Fazole namočíme den předem. Druhý den vodu slijeme, nalijeme novou, přidáme saturejku a bujón... more
Číst víceKuřecí kari polévka (+)
Použité suroviny: 1 balíček kuřecí polévkové směsi (nebo kuřecí skelety), 1 kelímek smetany, mrkev, malá brokolice, hrst hrášku, 1 lžíce hladké mouky, 1 kostka bujónu, 1 lžíce polévkového koření, 1 lžička kari koření Postup: Polévkovou směs vložíme do hrnce, přidáme bujón, zalijeme přiměřeným množstvím vody a uvaříme do měkka (asi... more
Číst více