Vyměňme sladkosti za mandle

By : | 0 Comments | On : Červen 28, 2017 | Category : Zajímavé články

almonds-1768792_960_720

Mandle mají pro náš organismus velký přínos, proto bychom je měli konzumovat častěji. Například na svačinku si dejme místo sušenek hrst mandlí a naše tělo bude spokojené.

Léčivé účinky:

– Povzbuzují činnost mozku
– Pozitivně ovlivňují cévní systém a srdeční činnost
– Snižují riziko cukrovky
– Pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi
– Obsahují množství vitamínů a minerálů, nenasycené mastné kyseliny
– Pomáhají proti psychickým nemocem a depresím
– Podporují růst vlasů a snižují lámavost nehtů
– Jsou nezbytné pro kvalitní zubní sklovinu

Jaká je doporučená denní dávka:

Denně bychom měli sníst hrst mandlí, tj. asi 10 mandlí. Jejich konzumace se nemusíme bát, protože obsahují nejen bílkoviny, ale i vlákninu a výborně nás zasytí, aniž by se to nějak negativně projevilo na naší hmotnosti.

Použití v kuchyni:

Mandle využijeme ve sladké i slané úpravě pokrmů. Mandle využijeme při výrobě marcipánu, používáme je do koláčů a buchet, na ozdobu sladkých pokrmů. Jsou výbornou surovinou při přípravě zeleninových salátů, do paštikových nádivek apod.

Share This Post!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *