Rebarbora z babiččiny zahrádky

By : | 0 Comments | On : Květen 13, 2016 | Category : Zajímavé články

rhubarb-1361205_960_720

Rebarboru pozná každý, zaručeně ji najdeme na každé babičkovské zahrádce, protože v minulosti bylo její pěstování samozřejmostí.

Rebarbora začíná rašit velmi brzy z jara a její řapíky bývají použitelné většinou již od poloviny dubna. Doporučuje se, abychom ji využívali pro kulinářské účely přibližně do poloviny června, protože na konci června a v červenci ztrácí rebarbora svou křehkost a její chuť je pak až nepříjemně kyselá. Z toho důvodu je dobré využít ji v doporučeném období, a pokud ji nestačíme využít, tak je lepší ji sklidit a nechat zamrazit a takto si ji uchovat pro další období.

Léčivé účinky rebarbory:

Rebarbora obsahuje velké množství vitamínu C, ale především hodně vlákniny, která má vliv na odstraňování jedů z těla a odstranění zácpy. Dále má velký obsah vápníku, manganu a draslíku a látek, které na sebe vážou tuk, tudíž je vynikajícím pomocníkem v boji s nadváhou.

Použití v kuchyni:

Z rebarbory připravujeme vynikající moučníky, koláče, náplně do ovocných knedlíků nebo kompoty či rebarborový džem. Lehce ji můžeme zamrazit na pozdější využití, ale vždy ji musíme oloupat.

Share This Post!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *