Jahody pro zdraví a krásu

By : | 0 Comments | On : Květen 7, 2016 | Category : Zajímavé články

strawberries-499118_640

Jahody představují nejen zdravé mlsání, ale obsahují i mnoho prospěšných látek pro naše tělo, proto bychom si jich v tomto období měli užít co nejvíce, dozrávají v období od května do konce července.

Léčivé účinky:

– jahody obsahují řadu vitamínů, například vitamín C, který je důležitý pro naši imunitu, tohoto vitamínu obsahují srovnatelně jako citrusy,
– dále obsahují vitamíny A, B, E, taktéž beta-karoten a kyselinu listovou
– obsahují množství minerálů jako je vápník, draslík, mangan, fosfor a fluor
– jahody jsou prevencí proti nádorovým chorobám
– obsahují lehce stravitelnou vlákninu, díky které se výborně tepelně zpracovávají, např. na marmeládu
– konzumací jahod bojujeme proti nachlazení
– jsou prevencí srdečním nemocem
– mají pozitivní vliv na tvorbu testosteronu, vylučování a krevní oběh v pohlavních orgánech
– obsahují 87% vody, takže jsou vynikajícím zdrojem tekutin
– mají pozitivní vliv na stav vlasů a pokožky.

Použití v kuchyni:

Jahody jsou vynikající za syrova i v tepelné úpravě, přidávají se do knedlíků, moučníků, koláčů, pudinků, koktejlů a zmrzlin, bublanin, vyrábíme z nich marmeládu a džem, zavařujeme je do kompotů. Vynikající je kombinace jahod se šlehačkou nebo se šampaňským.

Share This Post!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *