Grilovací sezóna začala

By : | 0 Comments | On : Květen 20, 2017 | Category : Zajímavé články

rest-836292_960_720

Teplé počasí a grilování k sobě prostě patří. Všichni se těšíme na to, až si v pohodové atmosféře nad otevřeným ohněm připravíme své oblíbené pochoutky, ať již je to maso, špekáčky nebo zelenina. A tyto lahůdky budeme zapíjet oblíbeným pivem či vychlazeným vínem společně se svými přáteli za bezstarostného klábosení.

Zde připomínáme některé oblíbené vyzkoušené recepty na grilování:

Bůčkové ražničí:
Použité suroviny: 500g bůčku bez kosti, 5 menších cibulí, 3 brambory, 300g točeného salámu, červená paprika, 6 stroužků česneku, 2 lžičky tymiánu, nové koření, sůl, olej

Postup: Bůček nakrájíme na kostkyv a vložíme do mísy společně s prolisovaným česnekem, tymiánem, novým kořením, pepřem černým mletým, jednou drobně nakrájenou cibulí a olejem, osolíme a promícháme, necháme odležet přes noc v ledničce. Druhý den nakrájíme na kolečka zbylé cibule, papriku na kousky, brambory na plátky a salám na kolečka a napichujeme na špejli těsně vedle sebe bůčkové maso, cibuli, salám, papriku, brambor. Grilujeme.

Špekáčky na pivě

Použté suroviny: 10 buřtů, 1 sklenice piva, 4 stroužky česneku, 6 lžíc kečupu, 1 lžíce grilovacího koření

Postup: Prolisovaný česnek smícháme s kečupem, grilovacím kořením a rozmícháme v pivu (nejlépe v černém). Špekáčky nařežeme jako na opékání, uložíme je do misky a nalijeme na ně připravenou směs, necháme v ledničce na chvíli odležet. Pak buřty grilujeme ze všech stran, po dobu grilování mažeme zbylou marinádou.

Kuřecí řízky na kari

Použité suroviny: 4 kuřecí řízky

Marináda: 5 lžíc oleje, 3 stroužky česneku, 2 lžičky kari, špetka zázvoru, sůl

Postup: V misce smícháme prolisovaný česnek s kari kořením, zázvorem, solí a olejem a naklepané řízky vložíme do misky tak, aby byly ponořené v marinádě. Necháme je chvíli odležet v ledničce. Pak je vyjmeme z misky a grilujeme, během grilování je otáčíme a potíráme marinádou. Hotové pokapeme citrónovou šťávou.

Share This Post!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *