Vepřové řízky na smetaně

By : | 0 Comments | On : Leden 9, 2014 | Category : Vepřové maso

Použité suroviny:

4 vepřové plátky, 1 cibule, sklenka sterilovaného leča, 1 kelímek smetany, hladká mouka, 1 lžíce sladké papriky, sůl, olej

Postup:

Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme naklepané, osolené a v mouce obalené plátky masa, osmažíme je z obou stran. Zaprášíme sladkou paprikou, promícháme a podlijeme kapkou vody, přidáme lečo a vše společně dusíme, až maso změkne. Nakonec vmícháme smetanu s rozkvedlanou lžicí hladké mouky a povaříme. Je-li potřeba, dosolíme. Vepřové plátky na talíři přelijeme smetanovou omáčkou. 

Vhodná příloha: hranolky, rýže

Share This Post!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *