Vepřový perkelt (+)

By : | 0 Comments | On : Leden 9, 2014 | Category : Vepřové maso

Použité suroviny:

40 dkg vepřového masa (z plece nebo kýty), 2 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 kelímek zakysané smetany, 2 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička sladké papriky, sůl, olej

Postup:

Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme ji sladkou paprikou, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání orestujeme. Pak podlijeme troškou vody, osolíme, přidáme prolisovaný česnek a dusíme do měkka. Zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody, přidáme rajčatový protlak a nakonec vlijeme smetanu, promícháme a vše společně prohřejeme.

Share This Post!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *