Španělská kuchyně

Vepřové nudličky na skořici

Použité suroviny: 50 dkg libového vepřového masa,  1 cibule, 3 rajčata, 3 jablka, mrkev, petržel, sklenka vína, 1 lžička oregána, 1 lžička skořice mleté, sůl a pepř, olej Postup: Maso nakrájíme na nudličky a zalijeme vínem smíchaným s oregánem, skořicí, solí a pepřem a necháme odležet v ledničce asi hodinu.... more

Číst více

Nedělní polévka (+)

Použité suroviny: 15 dkg kuřecího masa, 2 vejce uvařená natvrdo, 10 dkg šunky, kostka bujónu, sklenka bílého vína,  polévkové koření, petržel, veka, 2 stroužky česneku, olej Postup: Do hrnce vložíme maso a bujón a uvaříme ho do měkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na kostky stejně jako šunku a vejce a vložíme... more

Číst více

Ovocný salát

Použité suroviny: 4 pomeranče, 2 banány, hroznové víno, hrst oliv Postup: Talíř poklademe oloupanými pomeranči rozdělenými na měsíčky, banánem nakrájeným na kolečka, kuličky hroznového vína a ozdobíme na kolečka nakrájenými olivami. more

Číst více

Brokolice na smetaně

Použité suroviny: 1 brokolice, 2 stroužky česneku, 1 kelímek smetany, 3 žloutky, sůl a pepř, olej Postup: Brokolici rozdělíme na menší růžice a na rozehřátém oleji osmahneme spolu s prolisovaným česnekem, pak zalijeme vodou, osolíme, opepříme a krátce povaříme tak, ať je brokolice měkká. Pak vodu slijeme, růžice vložíme do... more

Číst více

Párky s olivami (+)

Použité suroviny: 3 páry dietních párků, 1 cibule, 15 dkg oliv, sůl a pepř, ocet, olej Postup: V misce smícháme na kolečka nakrájené párky, olivy, cibuli na drobno, zalijeme olejem, trochou octa, osolíme, opepříme a necháme odpočinout.   more

Číst více

Žebírka na tymiánu

Použité suroviny: 4 vepřová žebírka, tymián, 1 cibule, olej, sůl a pepř Postup: Žebírka naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme, potřeme olejem smíchaným s tymiánem a necháme chvíli odpočinout. Na rozehřátém oleji pak žebírka opečeme, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a vše společně podusíme, až je maso měkké.  Vhodná... more

Číst více

Paella po španělsku

Použité suroviny: 40 dkg rybího filé, 20 dkg grilovaného kuřecího masa,  20 dkg šunky, 1 cibule, 1 pórek, 1 plechovka sterilovaných fazolí, 3 rajčata, 2 papriky, 20 dkg rýže, kostka bujónu, 1 plechovka sterilovaného hrášku, 10 dkg oliv,1 vejce,  bobkový list, sůl a pepř, olej Postup: Na oleji osmahneme drobně... more

Číst více

Letní salát (+)

Použité suroviny: 1 hlávkový salát, 5 rajčat, 2 vejce, 1 salátová okurka, 10 dkg oliv, sůl a pepř, olivový olej, citrónová šťáva Postup: V míse smícháme salát natrhaný na kousky, rajčata a okurku nakrájenou na kostky, olivy a natvrdo uvařená vajíčka nakrájená na kolečka. Osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem a... more

Číst více

Pomerančový salát (+)

Použité suroviny: 6 pomerančů,15 zelených oliv, 2 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 6 lžic olivového oleje, citrón, sůl a pepř Postup: V míse smícháme olej, citrónovou šťávu, hořčici, sůl a špetku pepře, vmícháme prolisovaný česnek, na kostky nakrájené pomeranče a vypeckované olivy nakrájené na půlky, řádně promícháme.    more

Číst více

Toast s žampióny (+)

Použité suroviny: 6 plátků toastového chleba, 6 plátků tvrdého sýra, 6 dietních párků, 10 dkg žampiónů, 1 cibule, trochu kečupu, sůl a pepř, petržel, olej Postup: Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampióny, osolíme, opepříme a podusíme, vmícháme kečup a nasekanou petželku. Takto připravenou směsí... more

Číst více