Zelňačka se šlehačkou

2014-09-14
  • Cena : 50,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 10m
  • Vaření : 40m
  • Připraveno : 50m

Použité suroviny:

50 dkg kysaného zelí, 3 natvrdo uvařená vejce, šlehačka, lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, 1/2 lžičky drceného kmínu, masox (nebo polévkové koření), lžička octu

Postup:

Do hrnce vsypeme balíček kysaného zelí, zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené, zasypeme kmínem, přidáme masox a vaříme asi 35 minut doměkka (vodu kontrolujeme a doléváme). V hrnku rozmícháme šlehačku s moukou a vmícháme do polévky, ještě krátce povaříme a nakonec přidáme pro zjemnění máslo a na ozdobení nadrobno nasekanou petrželku. Dochutíme solí a octem a na talíři zdobíme nasekanými natvrdo uvařenými vejci. Kdo se neobejde, může nakrájet do polévky i klobásu nebo párek. Jako příloha se hodí čerstvé pečivo nebo brambory.

Použité koření:

kmín drcený

polévkové koření

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

301 views

Podobné recepty:
  • DSC_0020

    Zeleninový boršč

  • DSC_0015 (2)

    Boršč

  • DSC_0050

    Hrášková polévka

  • pumpkin-607729_960_720

    Dýňová polévka se smetanou

  • soup-pot-1090137_960_720

    Zeleninová polévka po francouzsku