Zeleninový boršč

2018-01-20
  • Cena : 80,-Kč
  • Pro : 8
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 25m
  • Připraveno : 45m

Potřebné suroviny:

4 ks červenné řepy (uvařená do měkka)
2 mrkve
1 petržel
1/2 bulvy celeru
2 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
1 rajský protlak
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky mleté papriky
kečup
bujon
olivový olej
sůl, pepř
1 zakysaná smetana

Postup:
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájímem na kostky, cibuli a česnek na plátky a vše orestujeme na olivovém oleji, ke konci restování přidáme mletou papriku, poté zalijeme vodou, přidáme bujon, bobkový list a nové koření a povaříme téměř do měkka. Mezitím oloupeme červenou řepu a nakrájíme ji na kostky, které přidáme do polévky společně s protlakem a povaříme. Dochutíme kečupem, solí a pepřem, nakonec vmícháme zakysanou smetanu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

394 views

Podobné recepty:
  • DSC_0015 (2)

    Boršč

  • DSC_0050

    Hrášková polévka

  • pumpkin-607729_960_720

    Dýňová polévka se smetanou

  • soup-pot-1090137_960_720

    Zeleninová polévka po francouzsku

  • pumpkin-soup-508772_960_720

    Pivní polévka