Vepřové kousky po čínsku
2015-05-08- Chod: Oběd
- Cena : 100,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 60m
Ingredience:
500 g vepřového libového masa
1 vejce
2 lžičky Solamylu
100 g žampiónů
kousek pórku
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce medu
3 lžíce bílého vína
2 lžíce sójové omáčky
špetka chilli koření
1/2 lžičky sušeného zázvoru
1 lžička octa
Postup:
Maso nakrájíme na nudličky. Vejce rozšleháme se Solamylem, zázvorem a promícháme s masem, necháme asi hodinu odležet. Poté maso osmahneme na oleji, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampióny, na kolečka nakrájený pórek, chilli, na kolečka nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a vše společně podusíme. Nakonec přidáme med, lžičku octa, víno a sójovou omáčku a ještě společně podusíme asi 2 minuty.