Vepřová pochoutka na víně

2014-08-05
  • Cena : 4
  • Pro : 100,-Kč
  • Příprava : 15m
  • Vaření : 40m
  • Připraveno : 55m

Použité suroviny:

50 dkg vepřové kýty, pórek, masox, 2 lžíce smetany, lžíce hořčice, olej

Na zálivku: 4 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 5 lžic bílého vína, 4 lžíce worchesterové omáčky,1/2 lžičky tymiánu, špetka pepře, špetka soli

Postup:

Maso nakrájíme na nudličky, vložíme do misky a zalijeme zálivkou, promícháme a necháme v lednici odležet aspoň hodinu. Pak na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme maso i s nálevem, přisypeme nakrájený pórek a za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Přilijeme trochu vody, přidáme hořčici a masox a dusíme do měkka. Nakonec zjemníme smetanou.

Vhodná příloha: hranolky, rýže, pečivo

Použité koření:

tymián

pepř černý mletý

Další vhodné koření:

pepř bílý mletý

česnek mletý

Kategorie: Ingredience: , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

237 views

Podobné recepty:
  • wiener-schnitzel-356436_960_720

    Lučinové řízky

  • DSC_0084 - kopie

    Krkovička pečená v troubě

  • DSC_0087

    Grilovaná krkovička

  • DSC_0010

    Čínské řízky

  • lime-1152858_960_720

    Krkovička na medu