Velikonoční trhanec
2016-04-07- Chod: Večeře
- Cena : 60,-Kč
- Pro : 8
- Příprava : 20m
- Vaření : 25m
- Připraveno : 45m
Suroviny:
6 rohlíků
400 g uzeného masa
250 ml mléka
6 vajec
zelené bylinky (např. petržel, pažitka, libeček…)
sůl a pepř
Postup:
Rohlíky nakrájíme na kostky, vložíme do mísy a pokropíme je mlékem, uzené nakrájíme taktéž na kostky, bylinky nasekáme nadrobno a vše přidáme do mísy, osolíme a opepříme, přidáme žloutky a vše společně promícháme. Nakonec ušleháme z bílků tuhý sníh a vmícháme do směsi, kterou rozetřeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech a upečeme dorůžova v troubě předehřáté na 150 až 180 st. C.
Trhanec je dobrý za tepla i za studena.