Valašský guláš
2014-05-31- Chod: Oběd
- Cena : 130,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 25m
- Vaření : 1:10 h
- Připraveno : 1:35 h
Použité suroviny:
50 dkg hovězího masa (nejlépe kližky), 2 – 3 cibule, 20 dkg žampiónů, 20 dkg kysaného zelí, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžička gulášového koření, špetka kmínu a pepře, kostka masoxu, polévkové koření, 2 lžíce hladké mouky, sádlo
Postup:
Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vmícháme sladkou papriku a maso nakrájené na kostky a za stálého míchání opečeme ze všech stran, až maso vypustí šťávu. Pak přidáme na plátky nakrájené žampióny, pepř, kmín, masox, kysané zelí, gulášové koření, podlijeme přiměřeným množstvím vody, zakryjeme pokličkou a vaříme až do změknutí masa. Guláš zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody, ještě chvilku povaříme.Dochutíme polévkovým kořením.
Vhodná příloha: houskový knedlík, čerstvé pečivo
Použité koření: