Valašský guláš

2014-05-31
  • Cena : 130,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 25m
  • Vaření : 1:10 h
  • Připraveno : 1:35 h

Použité suroviny:

50 dkg hovězího masa (nejlépe kližky), 2 – 3 cibule, 20 dkg žampiónů, 20 dkg kysaného zelí, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžička gulášového koření, špetka kmínu a pepře, kostka masoxu, polévkové koření, 2 lžíce hladké mouky, sádlo

Postup:

Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vmícháme sladkou papriku a maso nakrájené na kostky a za stálého míchání opečeme ze všech stran, až maso vypustí šťávu. Pak přidáme na plátky nakrájené žampióny, pepř, kmín, masox, kysané zelí, gulášové koření, podlijeme přiměřeným množstvím vody, zakryjeme pokličkou a vaříme až do změknutí masa. Guláš zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody, ještě chvilku povaříme.Dochutíme polévkovým kořením.

Vhodná příloha: houskový knedlík, čerstvé pečivo

Použité koření:

gulášové koření

paprika sladká

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

436 views

Podobné recepty:
  • goulash-1696569_960_720

    Pivní guláš

  • goulash-505666_960_720

    Námořnický pikantní guláš

  • soup-959821_960_720

    Houbový guláš

  • DSC_0032

    Sójový guláš

  • kuřecí

    Minutkový guláš