Stroganov
2014-10-26- Kuchyně: Ruská kuchyně
- Cena : 120,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 55m
- Připraveno : 1:5 h
Použité suroviny:
50 dkg libového hovězího masa, 2 cibule, 10 dkg sterilovaných žampiónů, 1 kyselá smetana, 1 sterilovaná okurka, 1 sklenka bílého vína, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička hořčice, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce citrónové šťávy, hladká mouka, kostka bujónu, sůl a pepř, olej
Postup:
Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené maso a osmahneme ze všech stran. Pak vše zaprášíme moukou, zalijeme trochou vody, vínem, přidáme bujón, hořčici, kečup, plátky žampiónů, osolíme a opepříme a vaříme do měkka. Nakonec přidáme sójovou omáčku, na kousíčky nakrájenou okurku, zalijeme smetanou a dochutíme citrónovou šťávou.
Vhodná příloha: rýže