Špízy recepty
2016-02-26- Chod: Oběd
- Cena : 70,-Kč
- Pro : 6
- Příprava : 25m
- Vaření : 35m
- Připraveno : 60m
Suroviny:
400 g kuřecího (nebo vepřového masa)
4 menší cibule
100 g anglické slaniny
100 g žampiónů
dva libové párky
olej
grilovací koření
česnek sušený granulovaný (neo i prolisovaný čerstvý)
Postup:
Maso, slaninu nakrájíme na kousky, cibuli a párky na kolečka, menší žampióny na poloviny. Tyto připravené suroviny střídavě napichujeme na špejle (dřevěné nebo železné). Takto připravené špízy potřeme ze všech stran marinádou připravenou z oleje, grilovacího koření a česneku, rozložíme do pekáčku nebo na plech s vyššími okraji, přikryjeme vrchním dílem, podlijeme trochou vody a pečeme asi na 200 st. C, během pečení špízy otočíme, pomažeme zbylou marinádou. Před koncem odstraníme horní díl a dopečeme při teplotě 150 st. C.
Podáváme s hranolkami nebo brambory a tatarskou omáčkou.