Špízy recepty

2016-02-26
  • Cena : 70,-Kč
  • Pro : 6
  • Příprava : 25m
  • Vaření : 35m
  • Připraveno : 60m

Suroviny:

400 g kuřecího (nebo vepřového masa)
4 menší cibule
100 g anglické slaniny
100 g žampiónů
dva libové párky
olej
grilovací koření
česnek sušený granulovaný (neo i prolisovaný čerstvý)

Postup:

Maso, slaninu nakrájíme na kousky, cibuli a párky na kolečka, menší žampióny na poloviny. Tyto připravené suroviny střídavě napichujeme na špejle (dřevěné nebo železné). Takto připravené špízy potřeme ze všech stran marinádou připravenou z oleje, grilovacího koření a česneku, rozložíme do pekáčku nebo na plech s vyššími okraji, přikryjeme vrchním dílem, podlijeme trochou vody a pečeme asi na 200 st. C, během pečení špízy otočíme, pomažeme zbylou marinádou. Před koncem odstraníme horní díl a dopečeme při teplotě 150 st. C.
Podáváme s hranolkami nebo brambory a tatarskou omáčkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

775 views

Podobné recepty:
  • schnitzel-3279045_960_720

    Křupavé řízky s kukuřičnou strouhankou

  • chicken-2451482_960_720

    Kuře na červeném víně

  • food-photography-2358900_960_720

    Řízek Cordon blue

  • painted-787445_960_720

    Naložené řízky

  • appetite-1239048_960_720

    Pivní řízky