Segedínský guláš z kuřecího masa
2015-03-15- Chod: Oběd
- Cena : 110,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 60m
Potřebujeme:
500 g kuřecích řízků
1 balíček kysaného zelí (500g)
2 cibule
4 stroužky česneku
2 lžičky cukru krupice
2 lžíce kečupu
2 lžičky papriky sladké
1 lžička kurkumy
2 lžičky gulášového koření
1 lžička vegety
sůl a pepř
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
1 smetana sladká
1 lžíce hladké mouky
olej
Postup:
Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené maso a za stálého míchání orestujeme, až maso vypustí šťávu, pak přidáme papriku mletou, kurkumu a gulášové koření a za stálého zamíchání restujeme. Poté zalijeme vodou, vložíme zelí, cukr, kečup, prolisovaný česnek, bobkový list, nové koření a vaříme, až je maso měkké. Nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody. Je-li třeba, dochutíme solí. Před koncem vmícháme smetanu.
posted by Jaroslav Březina on 30.11.2016
Nevypadá to zle je to změna oproti normálnímu Segedínskému guláši vřele doporučuji