Rybízový piškotový koláč
2015-07-30- Chod: Chuťovka
- Příprava : 0m
- Vaření : 0m
- Připraveno : 0m
Potřebné suroviny:
Těsto:
180 g hladké mouky
125 g másla nebo hery
50 g cukr moučka
1 žloutek
½ balíčku kypřícího prášku do pečiva
1 lžíce mléka
rybíz
Piškot:
2 vejce
60 g hladké mouky
60 g cukr krupice
Postup:
Příprava těsta: v míse smícháme mouku, kypřící prášek do pečiva a cukr moučku, přidáme změklé nakrájené máslo a prohněteme, pak přidáme žloutek a mléko a vypracujeme těsto, ze kterého vyválíme placku, kterou vyložíme koláčovou formu na dně i po stranách, těsto na dně propícháme vidličkou, necháme v ledničce odležet, pak je vložíme do trouby zahřáté na 200 st. C. A předpečeme dozlatova.
Příprava piškotu: mezitím si připravíme piškotové těsto tak, že z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr a šleháme tak dlouho, až sníh je tuhý a cukr rozpuštěný, poté opatrně vmícháme žloutky a nakonec mouku.
Takto připravený předpečený korpus poklademe rybízem, zalijeme piškotovým těstem, které uhladíme a dopečeme v mírně vyhřáté troubě při asi 160 st. C.