Rybízový piškotový koláč

2015-07-30
  • Příprava : 0m
  • Vaření : 0m
  • Připraveno : 0m

Potřebné suroviny:

Těsto:
180 g hladké mouky
125 g másla nebo hery
50 g cukr moučka
1 žloutek
½ balíčku kypřícího prášku do pečiva
1 lžíce mléka

rybíz

Piškot:
2 vejce
60 g hladké mouky
60 g cukr krupice

Postup:

Příprava těsta: v míse smícháme mouku, kypřící prášek do pečiva a cukr moučku, přidáme změklé nakrájené máslo a prohněteme, pak přidáme žloutek a mléko a vypracujeme těsto, ze kterého vyválíme placku, kterou vyložíme koláčovou formu na dně i po stranách, těsto na dně propícháme vidličkou, necháme v ledničce odležet, pak je vložíme do trouby zahřáté na 200 st. C. A předpečeme dozlatova.
Příprava piškotu: mezitím si připravíme piškotové těsto tak, že z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr a šleháme tak dlouho, až sníh je tuhý a cukr rozpuštěný, poté opatrně vmícháme žloutky a nakonec mouku.
Takto připravený předpečený korpus poklademe rybízem, zalijeme piškotovým těstem, které uhladíme a dopečeme v mírně vyhřáté troubě při asi 160 st. C.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

968 views

Podobné recepty:
  • stažený soubor (4)

    Rychlá jablková buchta

  • strawberry-1263088_960_720

    Jahodová roláda z bílků

  • stažený soubor (8)

    Míša řezy z cukety

  • stažený soubor (6)

    Tvarohový koláč s rebarborou a kaštanovou kaší

  • stažený soubor

    Bábovka s goji