Rybízový koláč

2014-06-30
  • Cena : 150,- Kč
  • Pro : 8
  • Příprava : 60m
  • Vaření : 15m
  • Připraveno : 1:15 h

Použité suroviny:

Těsto: 310 g polohrubé mouky, 200 g bílého jogurtu, 1 vejce,100 g mletého cukru, 1/2 sáčku kypřícího prášku, 2 lžíce oleje, 6 lžíc mléka

Náplň: 750 g měkkého tvarohu, 100 g cukr krupice, 1 vejce, nastrouhaná kůra z citrónu, 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku, asi 500 g červeného a černého rybízu

Posypka: 100 g hrubé mouky, 100 g másla, 100 g cukr krupice

Postup:

Nejprve si připravíme těsto tak, že v míse rozšleháme vejce, do kterého přidáváme postupně jogurt, mouku a kypřící prášek, cukr, nakonec olej a mléko a vše řádně promícháme. Těsto rozetřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, vložíme do trouby a chviličku předpečeme (asi 5 minut při teplotě 150 stupňů Celsia). Mezitím smícháme tvaroh s cukrem, vejcem, nastrouhanou kůrou a pudinkovým práškem a takto připravenou tvarohovou nádivku rozetřeme na předpečené těsto. Poklademe omytým a okapaným rybízem a navrch zasypeme posypkou, kterou připravíme smícháním másla, mouky a cukru. Plech vložíme zpět do trouby a dopečeme.

Kategorie: Ingredience: ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

168 views

Podobné recepty:
  • blur-1869227_960_720

    Hrníčkový tvarohový dort

  • gugelhupf-2842827_960_720

    Hrušková bábovka

  • raisin-snails-1647495_960_720

    Jablkové šneky se skořicí

  • DSC_0085

    Linecký koláč

  • cake-2758073_960_720

    Drobenkový koláč s tvarohem