Rohlíčky s jablky

2014-07-02
  • Cena : 110,-Kč
  • Pro : 10
  • Příprava : 35m
  • Vaření : 25m
  • Připraveno : 60m

Použité suroviny:

1/4 litru šlehačky nebo mléka, 65 dkg hladké mouky, 35 dkg másla nebo hery

Jablková nádivka: jablka, cukr, ořechy, rozinky, skořice mletá

Postup:

Šlehačku, mouku a máslo smícháme, vypracujeme těsto, vytvoříme bochánek, který rozdělíme na osm dílů. Na pomoučeném vále z každého dílu vyválíme kulatou placku, kterou rozdělíme opět na osm dílků, jež plníme jablkovou nádivkou a zabalíme do rohlíčků. Vznikne tak 64 rohlíčků. Upečeme na vymazeném plechu ve středně vyhřáté troubě. Upečené posypeme moučkovým cukrem.

Použité koření:

skořice mletá

Kategorie: Ingredience:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

236 views

Podobné recepty:
  • DSC_0085

    Linecký koláč

  • cake-2758073_960_720

    Drobenkový koláč s tvarohem

  • DSC_0078

    Hrnkový koláč

  • rolls-1278927_960_720

    Tvarohové šátečky s marmeládou

  • DSC_0007

    Makovec s tvarohem