Rebarborový koláč s drobenkou

2014-05-18
  • Cena : 140,-Kč
  • Pro : 10
  • Příprava : 35m
  • Vaření : 35m
  • Připraveno : 1:10 h

Potřebné suroviny:

Těsto: 50 dkg hladké mouky, 10 dkg cukru, 1 hořčicová sklenice oleje, 5 dkg droždí, 3 – 5 žloutků, 250 ml mléka, špetka soli

Tvarohová nádivka: 2 tvarohy, 1 žloutek, mletý cukr podle chuti, vanilkový cukr, trochu mléka (vše smícháme dohromady)

Rebarborová nádivka: 4 – 6 stonků rebarbory, vanilkový cukr, krupicový cukr podle chuti, trochu skořice (rebarboru zbavíme slupky, nakrájíme na kostky a krátce podusíme, přidáme skořici a cukr)

Drobenka: 50 g hrubé mouky, 40 g krupicového cukru, 40 g másla (vše smícháme dohromady)

Postup:

Nejprve si připravíme těsto tak, že do vlažna ohřejeme mléko, přidáme cukr a kvasnice a rozmícháme. Olej se žloutkama vidličkou dobře rozmícháme, k tomu přidáme všechno ostatní, dobře propracujeme v těsto a necháme nakynout (hodinu i déle). Vykynulé těsto rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech (uvedená dávka je na dva plechy), na těsto romźmažeme tvarohovou nádivku, na ni rebarboru a nakonec drobenku. Upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Kategorie: Ingredience: ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

318 views

Podobné recepty:
  • blur-1869227_960_720

    Hrníčkový tvarohový dort

  • gugelhupf-2842827_960_720

    Hrušková bábovka

  • raisin-snails-1647495_960_720

    Jablkové šneky se skořicí

  • DSC_0085

    Linecký koláč

  • cake-2758073_960_720

    Drobenkový koláč s tvarohem