Plněné bramborové knedlíky

2015-05-01
  • Cena : 110,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 40m
  • Vaření : 20m
  • Připraveno : 60m

Ingredience:

– 800 g vařených oloupaných brambor
– 80 g dětské krupice
– 150 g hrubé mouky
– 1 vejce
– sůl
– 250 g vařeného uzeného masa
– 2 cibule
– trochu oleje nebo sádla

Zelí:
– 500 g červeného zelí
– 1 cibule
– 1 jablko
– olej
– sůl, cukr, ocet

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme je. Pak je nastrouháme a přidáme krupici, mouku, vejce, osolíme a vypracujeme do hladkého těsta. (S těstem hned pracujeme, nenecháme ho stát, aby nezřídlo).Těsto rozdělíme na asi 15 dílků, každý dílek roztlačíme na placičku, kterou poklademe uzeným masem nakrájeným na kostičky a uděláme knedlíky, které vkládáme do vařící osolené vody a vaříme asi 15 minut, během vaření je obrátíme.
Uvařené knedlíky na talíři omastíme cibulí nakrájenou na kolečka a osmaženou na tuku. Podáváme se zelím.

Příprava zelí:
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pak přidáme nakrájené zelí, podlijeme trochou vody a podusíme. Do měkkého zelí přidáme nastrouhané jablko
a dochutíme solí, cukrem a octem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

22 views

Podobné recepty:
  • wiener-schnitzel-356436_960_720

    Lučinové řízky

  • DSC_0084 - kopie

    Krkovička pečená v troubě

  • DSC_0087

    Grilovaná krkovička

  • DSC_0010

    Čínské řízky

  • lime-1152858_960_720

    Krkovička na medu