Pivní guláš

2017-03-11
  • Cena : 95,-Kč
  • Pro : 6
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 60m
  • Připraveno : 1:20 h

Suroviny:

500 g hovězího masa na guláš (může být i kližka)
3 cibule
5 stroužků česneku
2 lžičky sladké mleté papriky
½ lžičky kayenského pepře
2 lžíce sádla
1 láhev piva
2 krajíce chleba
1 lžička majoránky
sůl

Postup:

Cibuli nakrájíme na kostky a osmahneme dozlatova na rozehřátém sádle, ke konci přidáme na plátky nakrájený česnek a papriku. K takto orestované cibuli přidáme na kostky nakrájené maso a za občasného zamíchání dusíme tak dlouho, až vypustí šťávu, po vysmahnutí podléváme trochou piva, takto podusíme maso do měkka. Mezitím chleba namočíme do vody a po změknutí rozmixujeme na kaši. K masu nalijeme zbytek piva, osolíme, přidáme pepř a směs dolijeme trochou vody do potřebného množství. Když je maso dostatečně měkké, přidáme majoránku a rozmixovaný chléb a ještě povaříme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

263 views

Podobné recepty:
  • goulash-505666_960_720

    Námořnický pikantní guláš

  • soup-959821_960_720

    Houbový guláš

  • DSC_0032

    Sójový guláš

  • kuřecí

    Minutkový guláš

  • guláš

    Cuketový guláš