Pikantní vepřové kotlety
2014-07-21- Cena : 100,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 60m
Použité suroviny:
4 vepřové kotlety, 2 stroužky česneku, 1 vejce, 1 lžíce medu, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce sójové omáčky, citrónová šťáva, 1 bobkový list, sůl a pepř, 1/2 lžičky zázvoru a tymiánu, olej
Postup:
Kotlety naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Mezitím v misce smícháme prolisovaný česnek, tymián, kečup, med, sójovou omáčku, citrónovou šťávu, vejce, pepř a 2 lžíce oleje. Polovinou této směsi potřeme kotlety, podlijeme je vodou, přidáme bobkový list a dusíme téměř do poloměkka. Pak maso obrátíme na druhou stranu, potřeme je zbylou polovinou směsi a dodusíme do měkka.
Vhodná příloha: rýže, hranolky
Použité koření: