Pařížské řezy
2016-07-18- Chod: Chuťovka
- Cena : 100,-Kč
- Pro : 10
- Příprava : 20m
- Vaření : 20m
- Připraveno : 40m
Suroviny:
Těsto:
450 g polohrubé mouky
200 g cukr moučka
1 dcl oleje
200 ml mléka
3 lžíce kakaa
3 vejce
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek do pečiva
Náplň:
2 kelímky smetany ke šlehání
2 čokoládové tyčinky Ledové kaštany
Na posypání:
strouhaná čokoláda
Postup:
Den předem do kastrolu nalijeme obě šlehačky a zahříváme, pak do nich nalámeme kaštany a za stálého míchání povaříme nejméně jednu minutu, poté necháme vychladnout, vychladlé vložíme do ledničky do druhého dne (jinak bychom krém nenašlehali do tuha).
Příprava těsta: Druhý den smícháme v míse všechny suroviny a pomocí šlehače dobře promícháme, těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby a upečeme po dobu asi 20 minut při 180 st. Celsia. Necháme vychladnout.
Mezitím smetanu svařenou s kaštany našleháme do hustého krému, který rozetřeme na vychladlý korpus a povrch nazdobíme strouhanou čokoládou.