Pálfy guláš

2014-10-20
  • Cena : 110,-Kč
  • Pro : 5
  • Příprava : 15m
  • Vaření : 60m
  • Připraveno : 1:15 h

Použité suroviny:

50 dkg hovězí kližky, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 mrkev, 1 celer, 15 dkg žampiónů, hrst nasekané petrželové natě, 1/2 lžíce kečupu, 1 lžíce sladké mleté papriky, špetka pálivé mleté papriky, trochu majoránky a tymiánu, špetka kmínu, pepř a sůl, sádlo, kapka octa

Postup:

Na rozehřátém sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vsypeme mletou sladkou i pálivou papriku a kečup. Přidáme na kostky nakrájené maso, zakápneme octem a za stálého míchání osmahneme ze všech stran, až vypustí šťávu. Zalijeme přiměřeným množstvím vody, osolíme a dusíme, nejlépe v tlakovém hrnci, téměř do měkka. Pak k masu přidáme očištěné a nakrájené žampióny, nasekanou petrželovou nať, na kostky nakrájenou mrkev a celer, kmín, majoránku, tymián. Nakonec opepříme. Můžeme dochutit pikantnějším kořením, např. chilli, chilli papričkou nebo kořením hungária.

Vhodná příloha: houskový knedlík, čerstvé pečivo

Použité koření:

tymián

majoránka

kmín drcený

pepř černý mletý

paprika sladká

paprika pálivá

Další vhodné koření:

hungária

chilli mleté

chilli paprička

paprika uzená

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

418 views

Podobné recepty:
  • goulash-1696569_960_720

    Pivní guláš

  • goulash-971775_960_720

    Vepřový paprikáš

  • kitchen-775746_960_720

    Maďarská omeleta

  • goulash-505666_960_720

    Námořnický pikantní guláš

  • soup-959821_960_720

    Houbový guláš