Mleté řízky s bylinkama

2014-05-29
  • Cena : 65,-Kč
  • Pro : 3
  • Příprava : 10m
  • Vaření : 30m
  • Připraveno : 40m

Použité suroviny:

50 dkg mletého masa, 1 rohlík, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, strouhanka, pepř černý mletý, sůl, olej

Těstíčko: 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce mléka, 1 lžíce oleje, špetka petržele, bazalky, tymiánu a saturejky, sůl

Rohlík namočíme ve vodě, přebytečnou vodu vymačkáme a rohlík rozmělníme, přidáme k mletému masu společně s hladkou moukou, vejcem, opepříme a osolíme, podle potřeby zahustíme strouhankou. Ze směsi tvoříme malé tenké řízečky, které obalujeme v osoleném těstíčku, které si připravíme smícháním vajíček, hladké mouky, mléka, oleje, petržele, bazalky, tymiánu a saturejky. Usmažíme je po obou stranách na rozpáleném oleji.

Vhodná příloha: vařené brambory, bramborová kaše

Použité koření:

bazalka

tymián

petržel

saturejka

pepř černý mletý

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

461 views

Podobné recepty:
  • hamburger-494706_640

    Hovězí hamburger

  • meatballs-1189263_960_720

    Pikantní mleté řízky

  • konigsberg-996123_960_720

    Smažené kuličky s omáčkou

  • albondigas-628290_960_720

    Masové kuličky s pirátskou směsí

  • crepes-3457_960_720

    Boloňské palačinky s masem