Mleté řízky s bylinkama
2014-05-29- Cena : 65,-Kč
- Pro : 3
- Příprava : 10m
- Vaření : 30m
- Připraveno : 40m
Použité suroviny:
50 dkg mletého masa, 1 rohlík, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, strouhanka, pepř černý mletý, sůl, olej
Těstíčko: 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce mléka, 1 lžíce oleje, špetka petržele, bazalky, tymiánu a saturejky, sůl
Rohlík namočíme ve vodě, přebytečnou vodu vymačkáme a rohlík rozmělníme, přidáme k mletému masu společně s hladkou moukou, vejcem, opepříme a osolíme, podle potřeby zahustíme strouhankou. Ze směsi tvoříme malé tenké řízečky, které obalujeme v osoleném těstíčku, které si připravíme smícháním vajíček, hladké mouky, mléka, oleje, petržele, bazalky, tymiánu a saturejky. Usmažíme je po obou stranách na rozpáleném oleji.
Vhodná příloha: vařené brambory, bramborová kaše
Použité koření: