Mleté bifteky na smetaně
2015-08-04- Chod: Oběd
- Cena : 90,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 60m
Potřebné suroviny:
500 g mletého masa
1 rohlík
1 vejce
1 lžička sladké mleté papriky
hladká mouka
sůl, olej
Smetanová omáčka:
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 kelímek smetany
citrónová šťáva
2 lžíce rybízové marmelády
worcesterová omáčka
1/3 kotky bujónu, sůl
Postup:
Rohlík nakrájíme na plátky a zalijeme vodou, po chvíli z něj vodu vymačkáme a rohlík rozmělníme. Smícháme maso, rozmělněný rohlík, vejce, sůl, koření, osolíme a promícháme, směs zahustíme moukou. Z těsta pak tvarujeme placky, které obalíme moukou a a pomalu je opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.
Příprava omáčky: Do kastrolu nalijeme olej, přidáme máslo a zahříváme, zpěníme mouku, zalijeme ji trochou vývaru, který jsme připravili z 1/3 bujónu, rozšleháme, přidáme smetanu a povaříme. Dochutíme citrónovou šťávou, worcesterovou omáčkou a marmeládou, vše dobře promícháme. Je-li potřeba, dochutíme solí.