Mexický guláš

2014-08-26
  • Cena : 110,-Kč
  • Pro : 5
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 1:5 h
  • Připraveno : 1:25 h

Použité suroviny:

50 dkg hovězího masa na guláš, 2 cibule, 3 lžíce kečupu, sádlo, 2 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, 2 lžičky sladké mleté papriky, lžička gulášového koření, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky majoránky, masox nebo lžíce polévkového koření, 10 dkg strouhaného sýra

Postup:

Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vmícháme papriku a maso nakrájené na kostičky, za stálého míchání opékáme, zasypeme moukou a necháme trochu opražit. Pak přidáme kmín, prolisovaný česnek, gulášové koření, masox nebo polévkové koření, majoránku, kečup a zalijeme vodou na potřebné množství a vaříme v tlakovém hrnci asi 45 minut až do změknutí masa. Úplně nakonec můžeme přidat malou plechovku přeceděného sterilovaného hrášku. Na talíři posypeme guláš strouhaným sýrem.

Vhodná příloha: rýže, pečivo

Použité koření:

paprika sladká

gulášové koření

kmín drcený

majoránka

polévkové koření

Další vhodné koření:

mexické koření

česnek mletý

kmín mletý

paprika lahůdková

paprika uzená

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

1 486 views

Podobné recepty:
  • goulash-1696569_960_720

    Pivní guláš

  • goulash-505666_960_720

    Námořnický pikantní guláš

  • soup-959821_960_720

    Houbový guláš

  • DSC_0032

    Sójový guláš

  • kuřecí

    Minutkový guláš