Mexický guláš
2014-08-26- Cena : 110,-Kč
- Pro : 5
- Příprava : 20m
- Vaření : 1:5 h
- Připraveno : 1:25 h
Použité suroviny:
50 dkg hovězího masa na guláš, 2 cibule, 3 lžíce kečupu, sádlo, 2 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, 2 lžičky sladké mleté papriky, lžička gulášového koření, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky majoránky, masox nebo lžíce polévkového koření, 10 dkg strouhaného sýra
Postup:
Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vmícháme papriku a maso nakrájené na kostičky, za stálého míchání opékáme, zasypeme moukou a necháme trochu opražit. Pak přidáme kmín, prolisovaný česnek, gulášové koření, masox nebo polévkové koření, majoránku, kečup a zalijeme vodou na potřebné množství a vaříme v tlakovém hrnci asi 45 minut až do změknutí masa. Úplně nakonec můžeme přidat malou plechovku přeceděného sterilovaného hrášku. Na talíři posypeme guláš strouhaným sýrem.
Vhodná příloha: rýže, pečivo
Použité koření:
Další vhodné koření: