Mexická fazolová polévka
2014-10-24- Kuchyně: Mexická kuchyně
- Chod: Oběd, Večeře
- Cena : 50,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 25m
- Připraveno : 35m
Použité suroviny:
3 plechovky fazolí, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 1 rajče, 1 kostka zeleninového bujónu, citrónová šťáva, 1 lžička bazalky, trošku římského kmínu, špetka chilli papričky, sůl a pepř, olivový olej
Postup:
Na rozehřátém oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, fazole, na kostky nakrájené spařené a oloupané rajče, bazalku, kmín římský, drcenou chilli papričku, bujón, osolíme a opepříme, zalijeme troškou vody a uvaříme do měkka (asi 25 minut). Nakonec dochutíme citrónovou šťávou.
Použité koření: