Linecký koláč

2018-05-29
  • Cena : 70
  • Pro : 8
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 30m
  • Připraveno : 50m

Potřebné suroviny:

Těsto:
300 g hladké mouky
200 g másla
100 g cukr moučka
1 vejce
1/2 sáčku vanilkového cukru
1 lžička nastrouhané kůry z citronu

Tvarohová nádivka:
2 kostky tvarohu (500g)
130 g cukr krupice
2 vejce
1/2 sáčku vanilkového cukru

Na ozdobu (nemusí být): např. borůvky (maliny)

Postup:
V míse smícháme všechny suroviny a vypracujeme těsto, které necháme odležet v ledničce.
Mezitím si připravíme tvarohovou nádivku: Nejprve oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh. Tvaroh, oba cukry a žloutky utřeme a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Připravíme si kulatou formu na koláč, vymažeme ji máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto rozdělíme na polovinu. První polovinu vyválíme na vále na kulatý plát, který přeneseme na formu, vytvoříme zvýšené okraje. Potřeme tvarohovou nádivkou. Z druhé poloviny těsta vyválíme plát, který nařežeme na proužky a z nich pak vytvoříme na povrchu mřížku. Do vzniklých okének můžeme na ozdobu vložit borůvky nebo jiné ovoce. Protože nám zbylo kousek těsta, vykrojili jsme z něho srdíčka, která jsme rozložili na mřížce. Upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(4 / 5)

4 5 1
Ohodnotit recept

1 uživatelů ohodnotilo tento recept

107 views

Podobné recepty:
  • cake-2758073_960_720

    Drobenkový koláč s tvarohem

  • DSC_0078

    Hrnkový koláč

  • rolls-1278927_960_720

    Tvarohové šátečky s marmeládou

  • DSC_0007

    Makovec s tvarohem

  • DSC_0301

    Buchta s jablky