Kuřecí polévka s houbami
2014-10-14- Kuchyně: Čínská kuchyně
- Chod: Oběd
- Cena : 40,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 50m
Použité suroviny:
1/2 kg kuřecí polévkové směsi (nebo kuřecích skeletů), 2 kostky masoxu, 10 dkg čerstvých hub, 5 dkg sušených hub namočených ve vodě, asi 10 dkg kořenové zeleniny, kousek pórku, 1 lžíce polévkového koření, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce kukuřičného škrobu, špetka bílého pepře, trošku oleje
Postup:
Do hrnce vložíme kuřecí skelety, masox, zalijeme vodou (asi 2 litry) a vaříme (asi 20 minut) až je maso měkké. Mezitím na rozehřátém oleji osmahneme čerstvé houby i houby namočené. Polévku přecedíme a do ní pak vložíme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, pórek nakrájený na kolečka, sójovou omáčku, polévkové koření, bílý pepř a povaříme asi 10 minut. Nakonec vsypeme osmahnuté houby a škrob rozmíchaný v trošce vody.
Použité koření: