Kuřecí nudličky se žampióny

2014-08-29
  • Cena : 120,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 15m
  • Vaření : 45m
  • Připraveno : 60m

Použité suroviny:

50 dkg kuřecího masa, cibule, 20 dkg žampiónů (čerstvých nebo zavařených), 2 papriky, 3 rajčata, 5 lžíc oleje, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžičky mleté sladké papriky, pepř a sůl, kelímek zakysané smetany, masox (nebo polévkové koření), kousek slaniny

Postup:

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, vmícháme mletou papriku, krátce osmahneme a přidáme na nudličky nakrájené maso. Za stálého míchání krátce osmahneme a přidáme trochu vody s rozdrobenou kostkou masoxu (nebo lžicí polévkového koření), osolíme, opepříme a dusíme do změknutí masa. Na zahuštění šťávy přidáme mouku rozkvedlanou v trošce vody, na zjemnění přidáme smetanu a ještě asi 3 minuty povaříme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozehřejeme a přidáme nakrájené žampiony, papriku a oloupaná na kostičky nakrájená rajčata, chvíli podusíme a nakonec přidáme do omáčky k masu.

Vhodná příloha: rýže, hranolky, těstoviny

Použité koření:

sladká mletá paprika

pepř černý mletý

polévkové koření

Další vhodné koření:

uzená paprika

pepř bílý mletý

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

585 views

Podobné recepty:
  • food-photography-2358900_960_720

    Řízek Cordon blue

  • DSC_0299

    Řízky z hřibů

  • painted-787445_960_720

    Naložené řízky

  • appetite-1239048_960_720

    Pivní řízky

  • krůtí (4)

    Křehké řízky