Kuřecí kari polévka
2014-05-28- Chod: Oběd
- Cena : 50,-Kč
- Pro : 5
- Příprava : 15m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 55m
Použité suroviny:
1 balíček kuřecí polévkové směsi (nebo kuřecí skelety), 1 kelímek smetany, mrkev, malá brokolice, hrst hrášku, 1 lžíce hladké mouky, 1 kostka bujónu, 1 lžíce polévkového koření, 1 lžička kari koření
Postup:
Polévkovou směs vložíme do hrnce, přidáme bujón, zalijeme přiměřeným množstvím vody a uvaříme do měkka (asi 1/2 hodiny), pak přecedíme, kuřecí skelety obereme, maso přidáme do vývaru stejně jako mrkev nakrájenou na kostky, hrášek a brokolici nakrájenou na menší růžičky, přidáme polévkové koření a vše krátce povaříme. Mezitím si připravíme světlou jíšku (v kastrolu rozehřejeme máslo, zaprášíme ho hladkou moukou), přidáme kari koření, zalijeme trochou vývaru a za stálého míchání uvedeme do varu, přidáme do polévky a vše společně promícháme a krátce povaříme.
Použité koření: