Kuře po bulharsku
2014-10-12- Kuchyně: Bulharská kuchyně
- Chod: Oběd
- Cena : 100,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 55m
- Připraveno : 1:5 h
Použité suroviny:
1 kuře, 1 cibule, 3 papriky, 2 rajčata, 20 dkg rýže, 1 lžíce sladké papriky, bazalka, sůl, 20 dkg balkánského sýra, olej
Postup:
Kuře rozdělíme na malé díly a ty na rozehřátém oleji osmahneme ze všech stran. Pak přidáme drobně nakrájenou cibuli a bazalku, osolíme, podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme téměř do měkka. Pak vmícháme sladkou papriku, vložíme rýži, na nudličky nakrájenou papriku a na dílky nakrájená rajčata a podusíme do měkka. Na talíři zdobíme rozdrobeným sýrem.