Krkonošská polévka

2014-09-01
  • Příprava : 0m
  • Vaření : 0m
  • Připraveno : 0m

Použité suroviny:

4 větší brambory, 15 dkg sušených hub, 2 vejce, 1 cibule, kelímek zakysané smetany, kmín, saturejka, sůl, kousek másla

Postup:

Sušené houby namočíme ve vodě aspoň na 20 minut. Mezitím do hrnce vložíme na kostky nakrájené oloupané brambory, kmín, zalijeme přiměřeným množstvím vody, osolíme, vložíme houby a vaříme do měkka. Mezitím na másle osmahneme dorůžova drobně nakrájenou cibuli. K polévce přidáme cibuli,drobně nakrájené natvrdo uvařené vejce a zalijeme zakysanou smetanou, prohřejeme.

Příloha: čerstvý chléb

Použité koření:

saturejka

kmín drcený

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(3 / 5)

3 5 1
Ohodnotit recept

1 uživatelů ohodnotilo tento recept

82 views

Podobné recepty:
  • DSC_0050

    Hrášková polévka

  • pumpkin-607729_960_720

    Dýňová polévka se smetanou

  • soup-pot-1090137_960_720

    Zeleninová polévka po francouzsku

  • pumpkin-soup-508772_960_720

    Pivní polévka

  • cuketov

    Celerová polévka