Krémeš z listového těsta

2015-03-23
  • Cena : 110,-Kč
  • Pro : 10
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 20m
  • Připraveno : 40m

Potřebujeme:

1 listové těsto
1 l mléka
3 sáčky kakaového pudinkového prášku
1 máslo
3 vejce
220 g cukr krupice
troška rumu
1 vanilkový cukr
2 kelímky smetany ke šlehání

Postup:

Listové těsto rozdělíme na polovinu, obě poloviny rozválíme na pláty o velikosti plechu. Oba pláty rozložíme na vymazané plechy, propícháme vidličkou (aby se těsto nenafouklo)a pečeme asi 10 až 15 minut.

Mezitím si připravíme náplň tak, že v menší části mléka rozmícháme všechny pudinky, cukr krupici a tři žloutky a tuto směs nalijeme do hrnce, ve kterém zahříváme zbytek mléka, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do ještě horkého pudinku, tuto směs pak za občasného zamíchání necháme vychladnout, po vychladnutí do ní opatrně přimícháváme po troškách máslo, dochutíme troškou rumu. Tuto pudinkovou směs rozetřeme na upečený plát listového těsta.
Pak ještě ušleháme obě smetany, osladíme je vanilkovým cukrem a rozetřeme na pudinkovou vrstvu.
Druhý plát listového těsta nakrájíme na stejné kostky nebo obdélníky (zvolíme takovou velikost, jaké chceme mít řezy) a pak je poskládáme na šlehačkovou vrstvu. Vše zaprášíme moučkovým cukrem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

627 views

Podobné recepty:
  • blur-1869227_960_720

    Hrníčkový tvarohový dort

  • gugelhupf-2842827_960_720

    Hrušková bábovka

  • raisin-snails-1647495_960_720

    Jablkové šneky se skořicí

  • DSC_0085

    Linecký koláč

  • cake-2758073_960_720

    Drobenkový koláč s tvarohem