Karamelový koláč

2015-07-02
  • Cena : 120,-Kč
  • Pro : 10
  • Příprava : 30m
  • Vaření : 30m
  • Připraveno : 60m

Suroviny:

Těsto:

200 g cukr krupice
200 ml vody
200 g cukr moučka
400 g polohrubé mouky
5 vajec
kypřící prášek do pečiva

Tvarohová náplň:

2 tvarohy
1 máslo
200 g cukr moučka
šťáva z citronu
– vše smícháme dohromady

Poleva: ořechová mléčná čokoláda Milka, kousek ztuženého tuku (asi 50 g)
– v kastrolu ponořeném ve vodní lázni roztopíme tuk společně s čokoládou a umícháme do polevy.

Postup:

Cukr krupici zkaramelizujeme (do kastrolu vložíme nasucho cukr a hrnec zahříváme na plotně za stálého míchání cukru, který se nám roztopí a začne hnědnout), pak ho zalijeme vodou (nelekněme se, zasyčí to) a za stálého míchání zcela rozvaříme (možná nám vznikne škraloup a ten se musí rozvařit), karamel po rozvaření necháme zchladnout.
Mezitím smícháme žloutky s moučkovým cukrem a do této směsi opatrně přimícháváme vlažný karamel, pak přimícháme mouku a kypřící prášek do pečiva, nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
Toto těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme v předem vyhřáté troubě na 150 st. C asi po dobu 25 až 35 minut.
Vychladlý korpus potřeme tvarohovou směsí a čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

2 334 views

Podobné recepty:
  • stažený soubor (4)

    Rychlá jablková buchta

  • strawberry-1263088_960_720

    Jahodová roláda z bílků

  • stažený soubor (8)

    Míša řezy z cukety

  • stažený soubor (6)

    Tvarohový koláč s rebarborou a kaštanovou kaší

  • stažený soubor

    Bábovka s goji