Kapucínský guláš
2014-05-31- Chod: Oběd
- Cena : 120,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 1:10 h
- Připraveno : 1:30 h
Použité suroviny:
50 dkg libového hovězího masa, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 20 dkg žampiónů, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce papriky sladké, 1 lžička gulášového koření, špetka majoránky, špetka bazalky, trochu kmínu drceného, sůl a pepř, trochu polévkového koření, kostka hovězího bujónu, sádlo
Postup:
V hrnci zpěníme na sádle drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme sladkou paprikou, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání dusíme tak dlouho, až maso vypustí šťávu. Pak přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak, gulášové koření, majoránku, bazalku, kmín, bujón, podlijeme přiměřeným množstvím vody, zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí masa. Mezitím na rozehřátém oleji v kastrolu podusíme na plátky nakrájené žampióny a přidáme je do téměř hotového guláše, který nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody, vše promícháme a krátce povaříme, dochutíme polévkovým kořením.
Vhodná příloha: houskový knedlík, čerstvé pečivo
Použité koření: