Kapucínský guláš

2014-05-31
  • Cena : 120,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 1:10 h
  • Připraveno : 1:30 h

Použité suroviny:

50 dkg libového hovězího masa, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 20 dkg žampiónů, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce papriky sladké, 1 lžička gulášového koření, špetka majoránky, špetka bazalky, trochu kmínu drceného, sůl a pepř, trochu polévkového koření, kostka hovězího bujónu, sádlo

Postup:

V hrnci zpěníme na sádle drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme sladkou paprikou, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání dusíme tak dlouho, až maso vypustí šťávu. Pak přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak, gulášové koření, majoránku, bazalku, kmín, bujón, podlijeme přiměřeným množstvím vody, zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí masa. Mezitím na rozehřátém oleji v kastrolu podusíme na plátky nakrájené žampióny a přidáme je do téměř hotového guláše, který nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody, vše promícháme a krátce povaříme, dochutíme polévkovým kořením.

Vhodná příloha: houskový knedlík, čerstvé pečivo

Použité koření:

bazalka

majoránka

gulášové koření

kmín drcený

polévkové koření

paprika sladká

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

2 304 views

Podobné recepty:
  • goulash-1696569_960_720

    Pivní guláš

  • goulash-505666_960_720

    Námořnický pikantní guláš

  • soup-959821_960_720

    Houbový guláš

  • DSC_0032

    Sójový guláš

  • kuřecí

    Minutkový guláš